Корисници који имају регистрован „PayPal“ налог у Србији, добили су данас е-маил у којем се наводи да је од данас могућ пријем новца кроз „PayPal“ налог. Уз извињење што услуга није раније омогућена, наводи се да је омогућен приступ ка 165 милиона активних „PayPal“ налога у 263 земље.

Шта кажу НБС и закон

Пре првог прихвата новца детаљно се упознајте са провизијама за износе које планирате да повлачите и законском регулативом. Треба прочитати обавештење НБС које је издато приликом претходног озваничења пријема новца у Србији а које између осталог наводи:

„Централна банка Републике Србије је од самог усвајања измена и допуна Закона о девизном пословању у 2012. години увек јасно истицала да су плаћања и наплате преко „PayPal“-а дозвољене ради наплате из иностранства и плаћања према иностранству, али не и између резидената у земљи. Такође, указивано је и на то да одговорност за евентуалну наплату у девизама између резидената коришћењем сервиса институције електронског новца неће сносити ПаyПал, већ резиденти који учествују у таквој трансакцији“.

Другим речима, према садашњем тумачењу НБС, морате осигурати да услугу нећете наплатити од резидента тј. од особе које има стално пребивалиште у Србији.

Како отворити „PayPal“ налог?

За више детаља о техничким аспектима пријема новца можете посетити следећи линк.

Уколико још нисте отворили „PayPal“ налог, можете погледати следеће упутство.