Прво се шушкало да Теленор преговора са компанијом „Apple“ и да се одустало због превише високих захтева који су стављени пред оператера. Почетком прошле године, прилично пропраћена вест је била и покушај компаније „Comtrade“ да увезе 200 примерака „iPhone“ телефона. Овај покушај је заустављен од стране РАТЕЛ-а, јер компаније „Comtrade“ није поседовала сертификат произвођача, који „Apple“ издаје само својим званичним дистрибутерима.

Од тада је владало прилично затишје у медијима а људи су са изласком сваке нове верзије проналазили начина да као и претходних година дођу до свог љубимца. Куповина се одвијала преко рођака стационираног у иностранству, одласком до земаља где су у датом тренутку имале најбоље поунуде…

„iPhone“ на српском тржишту

Без помпезне најаве у јутарњем програму РТС-а, директор Телекома, Предраг Ћулибрк је објавио скори долазак „iPhone“ телефона на српско тржиште. Пракса продаје се неће мењати па ће телефони бити понуђени уз МТС пакете на одложено плаћање.

Очекује се и приступ „app store-u“, локацији са које ће корисници пмати приступ апликацијама из „iOS“ платформу. И док преузимање и плаћање апликација од стране будућих корисника није никакав проблем имајући у виду долазак „PayPal“ система и закона који не спречавају овај вид трансакција, за програмере који буду желели да понуде своје апликације прича може бити сасвим другачија и прилично компликованија.

Свакако у наредном периоду ће ствари бити прилично јасније, а до тада се можете бавити могућим ценама „iPhone“ телефона у Србији, на основу цена у окружењу и понуде тамошњих оператера.