„Google car“ који је виђен крајем прошле године у Србији, најавио је скоро појављивање кадрова већих градова Србије (Београд, Ниш и Нови Сад) у „Google street view“ сервису. Када је „Google“ 10. јула објавио скори почетак рада сервиса у Србији, постало је само питање дана када ћемо виртуелно шетати кроз улице три највећа града у Србији. Коначно, 24. јула је почео са радом сервис у Србији, више детаља можете погледати на следећем линку.

Ово је само почетак, јер је „Google“ најавио обилазак више градова и села у Србији у наредном периоду. Сама навигација је врло једноставна, довољно је да се кликом на стрелицу крећете у жељеном смеру или да једноставним кликом на мапу у доњем левом углу изаберете нову позицију.

Google street view

Услед чињенице да је аутомобил снимао широк спектар детаља, „Google“ се побринуо за приватност тако што је лица људи, таблице аутомобила и друге битне детаље замутио, како не би били свима јавно доступни. Уколико приметите да неки детаљ који je везан за вас није довољно замаскиран, можете пријавити проблем „Google“ кликом на линк у дoњем десном углу.

Овај сервис ће вам умногоме помоћи у проналажењу улице и објекта који тражите, чак и док шетате јер је доступан у оквриу „Google Earth“ и „Google maps“ апликација за мобилне телефоне.